دیابت بر شنوایی زنان تاثیر منفی می گذارد

تحقیقات تازه پزشکی در آمریکا نشان داد که بیماری دیابت بر شنوایی زنان تاثیر منفی می گذارد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، این تحقیقات حاکی است: بیماری دیابت بر حس شنوایی زنان بویژه زنان بالای 60 سال تاثیر منفی می گذارد.
پژوهشگران دانشگاه هنری فورد در شهر دیترویت آمریکا اطلاعات مربوط به حس شنوایی بیش از 990 مرد و زن بویژه دیابتی ها را در طول سالهای 2000 تا 2008 میلادی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و آنها به دو گروه تقسیم شدند که گروه اول موفق به حفظ ثبات سطح قند خون خود شده بود اما گروه دوم موفق به این کار نشده بودند.
این تحقیقات نشان داد: 14 درصد زنانی که سن آنها بین 60 تا 70 سال بود و توانسته بودند سطح قند خون خود را کنترل کنند
درمقایسه با زنانی که دچار بیماری دیابت نبودند- حس شنوایی خود را از دست دادند.
این تحقیقات همچنین نشان داد افزایش میزان از دست دادن حس شنوایی در بین زنانی که ثبات سطح قند خون خود را حفظ نکرده بودند، 28 درصد بود.
دیابت یا بیماری قند وقتی ایجاد می شود که هورمون انسولین به عنوان تنظیم‌ کننده قند خون یا به اندازه کافی در بدن تولید نمی‌ شود یا اینکه بافت ‌های بدن به درستی به آن پاسخ نمی‌دهند لذا سوخت و ساز قند در بدن مختل می ‌شود و قند خون از حد طبیعی خود بالاتر می‌رود و در نهایت علائم شاخص دیابت به صورت پرخوری، پرنوشی و پر ادراری ظاهر می‌شود.
هورمون انسولین که از سلول‌های جزایر لانگرهانس در غده لوزالمعده به درون خون ترشح می‌شود، کارکردهای مختلفی در بدن دارد و از جمله ورود قند را از خون به درون سلول ‌ها تسهیل می‌کند تا سلول‌ ها بتوانند برای تامین انرژی خود از آن استفاده کنند.
در صورت کمبود یا عدم تاثیر انسولین، قند نمی ‌تواند وارد سلول ‌ها شود و در نتیجه قند خون بالا می‌رود. بالا رفتن قند خون علاوه بر ایجاد علائم حادی که در بالا به آن اشاره شد، در درازمدت باعث آسیب رساندن به تقریبا هر عضو حیاتی بدن از جمله قلب، مغز، چشم و کلیه ‌ها می‌شود.
دیابت را بر حسب علت ایجاد بیماری به دو گروه دیابت نوع اول و دوم تقسیم می‌کنند. دیابت نوع اول یا دیابت نوجوانان در نتیجه تخریب نابجای سلول‌ های مولد انسولین به وسیله دستگاه ایمنی بدن رخ می‌دهد.
این بیماران مجبورند از همان ابتدا با تزریق انسولین خارجی کمبود این هورمون را در بدن رفع کنند و قند خود را در حالت عادی نگه دارند.
دیابت نوع دوم یا دیابت بزرگسالان معمولا در میانسالی بروز می‌کند و زمینه ارثی در ایجاد آن دخیل است. این نوع دیابت به علت مقاومت پیدا کردن سلول‌های بدن به انسولین رخ می‌دهد و علاجی ندارد اما کارهای مختلفی می‌توان برای اداره درمانی و نیز پیشگیری از آن انجام داد.
کنترل دقیق دیابت و طبیعی‌کردن قند خون در هر دو نوع این بیماری می‌ تواند باعث جلوگیری از بروز عوارض درازمدت تهدید کننده حیات ناشی از آن شود و عمر طبیعی بیماران را تضمین کند.
دیابت نوع دوم بسیار شایع ‌تر از دیابت نوع اول است به طوری که 90 تا 95 درصد بیماران به نوع دوم دیابت مبتلا هستند.
سازمان بهداشت جهانی در تازه ترین گزارش خود پیش بینی کرده است که میزان مرگ و میر افراد دیابتی تا سال 2030 میلادی افزایش یابد.
این سازمان تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان را بیش از 346 میلیون نفر اعلام کرده و گفته است: پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، وزن مناسب و خودداری از مصرف دخانیات به مبتلا نشدن به بیماری دیابت کمک می کند.

درمان بیماری MSدر وجود زنبور عسل

تازه ترین یافته های یک تحقیق نشان میدهد که زهر زنبور عسل در درمان بیماری MS موثر است .

 این تحقیق در مرکز تکثیر و پرورش جانوران آزمایشگاهی دانشگاه تربیت معلم کرج صورت گرفته و نتایج آن برای ارایه در کنفرانس "طب تکمیلی" در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پذیرفته شده است . بیماری MSنوعی اختلال در سیستم عصبی مغز است که در نوع شدید آن منجر به مرگ بیمار می شود. مجری و سرپرست این تحقیق روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: در اجرای این تحقیق ، بیماری MS به موشهای صحرایی نژاد "ویستار" القا شد و سپس تاثیر زهر زنبور عسل روی این موشها مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر محمد نبیونی افزود: در بیماری MS بیمار با تخریب سیستم عصبی روبه رو و منجر به تخریب "غلافهای میانی اعصاب میلینی" می شود. وی ادامه داد: غلافهای میانی اعصاب میلینی با تاثیر زهر زنبور عسل شروع به بازسازی و ترمیم کردند. نبیونی خاطرنشان کرد: این تحقیق بیانگر آن است که زهر زنبور عسل می تواند در درمان بیماری MS مورد استفاده قرار گیرد. وی گفت: این تحقیق یکی از بخشهای طرح تحقیقاتی جامع "تاثیرات بیولوژیک زهر زنبور عسل " است که تاثیر زهر این حشره بر درمان بیماریهای دیگر نیز در دست تحقیق و بررسی است . این طرح تحقیقاتی توسط "ساره رجبی " دانشجوی کارشناسی ارشد رشته سلولی تکوینی و با راهنمایی دکتر نبیونی به مدت یکسال در مرکز تکثیر و پرورش جانوران آزمایشگاهی دانشگاه تربیت معلم کرج به نتیجه رسیده است .

زهر زنبور عسل مایعی است تلخ مزه به رنگ روشن دارای وزن مخصوص(1.1313 )  بوی خاص و  واکنش اسیدی ، در مجاورت هوا به سرعت خشک می شود . 

زهر زنبور ترکیب بسیار پیچیده ای دارد و  دست کم هشت نوع پروتئین در آن شناسایی شده است . مشخص شده است ترکیبات زهر زنبور عسل مناطق مختلف و نسبت به فصل های مختلف با هم فرق می کند . 

 تر کیبات اصلی زهر زنبور :

آ نزیم ها: -فسفو لیپازA2-هیا لورونیداز-اسید فسفا تاز

پپتید ها:  آپا مین  -ملیتین- پپتید MCD -سکا پین -تر تیا پین-آدو لاپین

آ مین های بیو ژنیک: هیستا مین - دوپا مین -نوراپی نفرین - لکوترین

Multiple Sclerosis - بیماری با علت نامعلوم می باشد در این بیماری قسمتهایی از رشته های عصبی در سیستم عصبی مرکزی به واسطه خطا در فعالیت سیستم ایمنی بدن بیمار دچار التهاب و تخریب پوشش میلین و جراحت اکسون شده و در نهایت آسیب میبیند . بیمار و پزشک هیچ گونه پیش بینی از آینده بیماری ندارند و داروهای عرضه شده :

( Interferon B-1a - Interferon B-1b < Betaseron  )

در بسیاری از موارد نمی تواند بیماری را درمان کند .

استفاده از زهر زنبور عسل یکی از روش های جایگزین  و مناسب براتی در مان این بیماری است .

با توجه به جد ول تر کیبا ت زهر زنبور  Melittin که 50 % وزن خشک زهر را تشکیل میدهد یکی از مهم ترین مواد ضد التهاب ( 100 برابر قویتر از Hydrocortisol  ) است .

Adolapin  ماده دیگر موجود در زهر می باشد که از طریق مهار فعالیت آنزیم ‍‍Cyclooxygenase باعث اثر ضد التهابی و ضد درد می شود . Apamin از تشکیل   Complement C3  جلوگیری می کند و کانال های پتاسیمی وابسته به کلسیم را بلوکه می کند و به همین دلیل انتقال عصبی را تشدید می کند . آنزیم  Hyaluronidase نیز Scar  تشکیل شده در بیماران ام اس را از بین می برد در دنیا تعداد قابل توجهی از بیماران MS فلج شده با زنبور درمانی صحت کامل خود را باز یافتند .

ادامه مطلب ...